Poer Natoer  Trainingen, Workshops  & Inspiratie Avonden

Kids, 

Natuur & Creatie

Kids, 

Natuur & Creatie

Training

Training

Training Medewerkers

Scholen, BSO's en Kinderopvang

Training Kids, Natuur & Creatie - Ik Organiseer, Begeleid & Inspireer

 / 

Probleem :-)

Is je buiten speelplaats meer steen dan natuur?

Weet je niet goed meer wat je buiten moet doen met de kids?

Mis je op jullie lokatie het 'natuur beleven'?

Sta je buiten meer stil dan dat je in contact met het kind bent?

Ben je niet zo creatief en wil je toch snel even leuke dingen met ze doen?

Ontbreekt de tijd voor natuurbeleving?

Of raak je zelfs steeds kids kwijt aan een 'groene' BSO?

Oplossing

In een leuke interactieve training  Kids, Natuur & Creatie bij jouw School, KDV of BSO ga ik jouw team inspireren en uitdagen om de natuur (nog) meer naar de Kids toe te halen. En dat vooral op een leuke, speelse, vrije manier.

Ik draag veel voorbeelden en ideeën aan, maar zoom ook in op jullie lokatie, de leid(st)ers en hun (persoonlijke) bezwaren. Ik daag ze uit en vooral gaan we belevend lerend aan de slag. 

Zo verhogen we samen de kwaliteit van de organisatie. Natuur brengt blijheid en vrijheid!

Het programma wordt afgestemd op de vraagstelling van de leiding en wat ik zie tijdens mijn Oriëntatie ter plekke.

Details

Oriëntatie ter plekke

Zaaien

Focus: het inspireren tot actieve en creatieve natuurgerichte activiteiten, in goed contact met de kinderen. Uitnodigen tot fantasierijk en vrij creëren met natuurmaterialen. Praktische toepassing en concretisering buiten op het terrein. Plus uitdagingen voor Oogsten. Op lokatie.

Oogsten (ca. 1 maand later)

Focus: successen en lessen uitwisselen en verrijken, feedback & coaching (ook qua motivatie en houding) en aandacht voor resterende uitdagingen en oplossingen. Op locatie.

Ingrid: "We hebben voor de BSO van onze agrarische kinderopvang een cursusdag gehad van Betty Poer Natoer. Het was superleuk om te doen en heel bruikbaar in de praktijk. 

Je leert kijken naar wat de natuur in je nabije omgeving te bieden heeft en daar ga je gewoon vanuit je gevoel mee aan de slag. Ook kan je dingen zoeken en verzamelen om er daarna spelenderwijs mee te gaan werken. 

Het was vooral een stuk bewustwording van hoe wij de natuur bij ons werk kunnen betrekken. De kinderen en wij worden daar blij van."

Prachtig toch? Via de leraren, leidsters en leiders een natuur-zaadje planten bij onze kinderen! Dat is mijn passie na 14 jaar kinderopvang (van leidster tot directrice) en diverse trainingen (o.a. natuurcoaching).

Het is juist zo leuk om in contact met de natuur te zijn en die blije SPRANKEL van het speelse ontdekken weer te voelen: de mooiste natuurmaterialen VINDSELEN, ermee fantaseren en creëren en zo dingen echt beleven, met je oren, neus, huid!

Tijdsbesteding (5 - 8 deelnemers)

Oriëntatie ter plekke: Dit is de basis voor de invulling van de training. 

Zaaien: Van 10 tot ca. 15.30 uur.

Oogsten: 2-2,5 uur.

Op maat is een aangepast programma mogelijk. Neem hierover contact op.