Poer Natoer  Trainingen, Workshops  & Inspiratie Avonden

Vindsel Mee & Maak een Fantasiefiguur... met Natuur!

Wat heb je nodig?

Je hebt waarschijnlijk al een buitenspeelplaats. Maar ja, is dat natuur?

Misschien heb je zelfs al een bak met dennenappels of zo. Maar gebeurt daar echt wat mee? En wat kun je er dan mee? Nou dit:

Kinderen vinden het fantastisch als ze worden geïnspireerd en uitgedaagd!

En... om gestimuleerd te worden door ongebruikelijke materialen!

En dat is wat ik je breng: een unieke, actieve, creatieve, inspirerende sessie die de natuur naar het eigen plein brengt en de speelse sprankel naar het kind. 

En... natuurlijk neem ik bakken vol leuke materialen mee!

Hé joh!

Heb jij wel eens Rare Figuren gemaakt van stenen, veren, schelpen en zo? Monsters, poppetjes, hartjes, superhelden… maakt niet uit, als je het maar leuk vindt!

Maar eerst gaan we gewoon op jullie eigen plein of grasveld (en in door mij meegenomen bakken) natuurmaterialen  vindselen , zoals dennennaalden, eikelhoedjes, takjes of hazelfeetjes.

Natuurlijk help ik je daarna op weg: om in jouw hoofd je eigen Rare Figuur te vindselen en dat op het plein te leggen :-)

Of misschien maak je iets anders: een hart of je eigen naam van takjes. Heel belangrijk: het gaat niet om ‘mooi’, maar om ‘plezier’. Jouw plezier! 

Details

Natuurmaterialen inbegrepen (worden ook weer meegenomen). 

Competenties: natuurbesef, vrije creativiteit, ontdekken, zelfvertrouwen, plezier.

Het zal je verrassen: je wist vast niet dat ze zo creatief zijn en zoveel fantasie hebben. Het is super-makkelijk en... natuurlijk kunnen er foto's gemaakt worden van de creaties; voor thuis of op het prikbord!

Tip: Plan 2 of 3 workshops op een dag tijdens vakantie.

P.S. De materialen verzamel en ververs ik zelf in binnen- en buitenland. Mijn atelier staat er vol mee. :-)

Maximale groepsgrootte: 20 kinderen van 4 tot 13 jaar

Duur: 1,5 uur (plus voor mij 2 x 30 min uit/inladen en verzamelen VindselBuffet)

Op maat is een aangepast programma mogelijk. In overleg kan ik evt. met een bepaald thema werken, bijvoorbeeld passend bij een feest, een nieuw pand. Of grotere, kleinere of langere workshops verzorgen. Neem gerust hierover contact op.

Loekie: "Heel bijzonder zoals Betty van alles uit die kinderen weet te krijgen en je ze helemaal ziet openbloeien."

Prachtig toch? Via de leraren, leidsters en leiders een natuur-zaadje planten bij onze kinderen! Dat is mijn passie na 14 jaar kinderopvang (van leidster tot directrice) en diverse trainingen (o.a. natuurcoaching).

Het is juist zo leuk om in contact met de natuur te zijn en die blije SPRANKEL van het speelse ontdekken weer te voelen: de mooiste natuurmaterialen VINDSELEN, ermee fantaseren en creëren en zo dingen echt beleven, met je oren, neus, huid!